Skip to main content
Studentiem

Tradicionālais RSU SP Pavasara akadēmiskais seminārs ir ikgadējs vienas dienas pasākums, kas tiek rīkots ar mērķi izglītot un informēt studējošos par aktuāliem jautājumiem, kas skar akadēmisko vidi, ceļot studējošo kompetenci un zināšanas par universitātē notiekošo.

Katru gadu seminārā tiek aplūkoti aktuāli akadēmiskie jautājumi un sniegta informācija par būtiskākajām aktualitātēm. Šogad esam īpaši pacentušies, lai ikviens studējošais no semināra var kaut ko paņemt sev un izmantot iegūtās zināšanas arī turpmākajās studiju gaitās. Tieši šobrīd, kad tik aktuāls ir attālinātais studiju process un mācīšanās no mājām, kā būtiskākais faktors spēlē laika plānošana. Semināra pirmais lektors, Izaugsmes centra SPIKIIZI dibinātājs, Āris Birze semināra dalībniekiem pastāstīs kā efektīvi plānot savu laiku, kā slikta laika plānošana var ietekmēt studiju procesu un, protams, dalīsies ar vērtīgiem ieteikumiem, kā laika plānošanu padarīt efektīvu un izmantot savā labā.

Lekcija “Slikta laika plānošana” norisināsies 18. aprīlī plkst. 10.00 - 11.30,

Skaties tiešraidi šeit 

Ņemot vērā, ka semināru apmeklēt ir aicināts ikvienam studējošajam, sākot no vispieredzējušākajiem līdz pavisiem jauniem cilvēkiem, kuri līdz šim nav iesaistījušies Studējošo pašpārvaldē, tad divu paralēlu lekciju laikā pastāstīsim vairāk par to, kas ir Studējošo pašpārvalde un kādas ir tās funkcijas, iezīmējot arī būtiskākos reglamentējošos dokumentus, kas jāzin ikvienam studējošajam, kā arī kādas ir svarīgākās un jaunākās plānotās izmaiņas tajos. Jaunie semināra dalībnieki varēs apmeklēt lekciju no plkst. 11.45- 12.45, tai pat laikā semināra pieredzējušie dalībnieki uzzinās padziļinātāk par to, kādas izmaiņas ir paredzētas dokumentos un kas aktuāls norisinās augstskolā.

Lekciju “Ieskats Studējošo pašpārvaldē” ikviens interesents ir aicināts apmeklēt šeit:

Skaties tiešraidi šeit

Savukārt, padziļināto lekciju par to, kas jauns norisinās universitātē un kādas ir būtiskākās izmaiņas studiju procesā, tā reglamentējošajos dokumentos, problēmsituāciju risināšanu šeit:

Skaties tiešraidi šeit

Tā kā aktīvi turpinās darbs pie Akadēmiskā godīguma politikas izstrādes, tad semināra laikā vēlamies iepazīstināt studējošos ar akadēmisko godīgumu, tā pārkāpumiem. Būtiski saprast kā akadēmiskā godīguma pārkāpšana var ietekmēt ikviena studējošā turpmāko studiju procesu, kādi ir būtiskākie cēloņi un kā būt akadēmiski godīgam. Semināra lekciju vadīs un diskusijas raisīs RSU Pedagoģiskā izaugsmes centra (PIC) direktore doc. Nora Jansone - Ratinika un PIC Mācīšanas un mācīšanās projektu vadītāja Inguna Blese. 

Lekcija “Studējošo akadēmiskais (ne) godīgums: cēloņi, nozīme un sekas” norisināsies no plkst. 13.30 līdz 15.30 un lekcijas laikā ikviens dalībnieks ir aicināts uzdot sev interesējošos jautājumus, lai raisītu diskusiju. Lekciju atradīsi šeit:

Skaties Tiešraidi šeit

Šogad seminārs norisināsies tiešsaistē, tāpēc ikviens interesants varēs pieslēgties Pavasara Akadēmiskajam semināram no savām mājām.

Piedalīties seminārā ir aicināts jebbkurš interesents – no pašiem pieredzējošākiem studējošajiem līdz studējošajiem, kuri tikai nesen uzsākuši studiju gaitas un vēlas uzzināt par vairāk savas iesaistes iespējām.

Uz tikšanos jau šo sestdien, 18.aprīlī!