Skip to main content

Your chance to participate!

If you are interested in receiving information from time to time about the need to help a project - sign up here and Head of Internal Cooperation and Human Resources, will contact you:

 

Izvēlies sev interesējošo virzienu/us
Akadēmiskais virziens darbojas kā tilts starp studējošajiem un Rīgas Stradiņa universitātes vadību. Virziena svarīgākie pienākumi ir pilnveidot studiju procesu Rīgas Stradiņa universitātē, organizēt izglītojošus seminārus un tikties ar studējošo pārstāvjiem, kā arī koordinēt to darbu. Akadēmiskais virziens sagatavo informatīvus materiālus studējošajiem par aktuāliem jautājumiem un iesaistās dokumentu, kas saistīti ar studiju procesu, pilnveidošanā. Īsteno projektus un kampaņas, kas vērstas uz studiju kvalitātes celšanu un studējošo informēšanu par akadēmiskās vides aktualitātēm. Akadēmiskais virziens ir gatavs iesaistīties un atbildēt uz visiem studējošo jautājumiem, kas saistīti ar studiju procesu.
Ārlietu virziens nodrošina kompetentu un aktīvu RSU studējošo interešu pārstāvniecību Latvijas Studentu apvienības kongresā, domes sēdēs, darba grupās. Seko līdzi politiskajām aktualitātēm valstī, kas ir saistītas ar augstākās izglītības jautājumiem, lai pārstāvētu studējošo intereses. Tāpata arī Ārlietu virziens komunicē ar citu universitāšu studējošo pārstāvjiem un ar mūsu sadarbības un apakšorganizācijām, piemēram, RSU Liepājas filiāle, LaMSA (Latvijas Medicīnas studentu asociācija) un citām. Virziena vadītājam jānodrošina RSU interešu pārstāvniecība, piesaistot domniekus.
Iekšējās sadarbības un cilvēkresursu virziens rūpējas par RSU SP iekšējās vides labbūtību un sadarbību komunikācijā ar Valdi, Padomi, kā arī aktīvistiem. Virziena pienākumos ietilpst jaunu interesentu piesaiste un integrācija pašpārvaldes vidē, kā arī kompetenci ceļošu semināru, un saliedējošu pasākumu organizēšana. Tāpat arī tiek nodrošināta regulāra sadarbība Valdes, Padomes un citu interešu pārstāvju starpā, piemēram, piesaistot aktīvistus dažādiem RSU pasākumiem(izlaidumi, atvērto durvju dienas). Pie virziena vadītāja vienmēr var vērsties pēc padoma, atbalsta un atbildes uz visiem sev interesējošiem jautājumiem.
RSU SP Komunikācijas virziens nodrošina informācijas pieejamību sociālajos medijos, sagatavo jaunumus e-pastā, kā arī veido organizācijas kopējo tēlu ne tikai universitātē, bet arī ārpus tās. Viens no svarīgākajiem pienākumiem ir mājaslapas uzturēšana, jo regulāri ir jāatjauno un jāpapildina organizācijas tēls. Ikdienas darbs komunikācijas jomā ietver arī dažādu relīžu un apskatu rakstīšanu un informācijas apkopošanu par studentiem saistošiem notikumiem, tostarp izmaiņām studiju procesos. Komunikācijas virziens strādā ciešā sadarbībā ar citiem Valdes virzieniem, nodrošinot vizuālo materiālu sagatavošanu, kā arī informējot studentus par gaidāmajiem pasākumiem. Sadarbība tiek nodrošināta arī ar RSU Komunikācijas departamentu. Pēc pasākumiem tiek veidoti pasākuma attēlu un/vai video apskati, kuri pēc tam tālāk tiek nodoti partneriem vai atbalstītājiem.
Kultūras un sporta virziens galvenokārt nodarbojas ar dažādu projektu izstrādi un realizāciju. Katru gadu tiek īstenoti tādi nozīmīgi pasākumi kā, piemēram, pirmkursnieku seminārs "ZGI", sporta un aktīvās atpūtas festivāls "Taurenis", RSU SP gada balva "Zelta pakavs", Ziemassvētku balle un citi. Lai veicinātu pasākumu sekmīgu norisi, ir nepieciešama komanda, kuras sastāvā ietilpst projekta vadītājs, organizatori un aktīvisti. Šo komandu koordinē un tās darbību pārrauga virziena vadītājs, lai nodrošinātu veiksmīgu projekta gaitu, rezultātu un veiksmīgu turpmāko virziena attīstību. Kultūras un sporta virziena vadītājs arī komunicē ar RSU Sporta klubu, lai veicinātu kopējo sadarbību.
Sociālais virziens īsteno dažādus projektus, kas vērsti RSU studējošo studiju un brīvā laika kvalitatīvai norisei. Galvenais pienākums ir rūpēties par studējošo apkārtējo vidi un labklājību, lai studējošie varētu kvalitatīvi iesaistīties studiju procesā. Galvenajos pienākumos ietilpst: •⁠ ērtas studiju vides un atpūtas zonu nodrošināšana, veicinot dažādu mācību vai atpūtas stūrīšu veidošanu universitātē; •⁠ sadarbība ar RSU IT departamentu, Infrastruktūras departamentu, kā arī Karjeras centra personālu, tādējādi pārstāvot studējošo viedokli un veicinot RSU vides un studiju uzlabošanu; •⁠ dienesta viesnīcu vecāko darba pārraudzīšana un komunikācija ar vadību; •⁠ ērtas e-vides izmantošanas nodrošināšana studējošajiem; •⁠ piedalīšanās un pārraudzīšana godprātīgai stipendiju un kredītu sadalei un piešķiršanai.
Starptautiskā virziena atbildībā ir veicināt ārvalstu studējošo pārstāvju kompetenci, iesaisti un integrāciju RSU procesos, kā arī organizēt vairākus projektus, kuros iespēja piedalīties ir arī ārvalstu studējošajiem. Tāpat arī būtiska virziena komponente ir sadarbības un informācijas aprites uzlabošana starp RSU SP un Ārvalstu Studentu asociāciju, kā arī ar RSU Starptautisko Sakaru departamentu, Erasmus+ studējošo integrācijas veicināšana RSU iekšējā vidē un iesaiste Latvijas kultūrā, papildus nodrošinot RSU SP tēla atpazīstamību starptautiskā mērogā un veidojot sadarbību ar ārvalstu augstāko izglītības institūciju studējošo pašpārvaldēm.
Zinātnes virziens atbild par pasākumiem un projektiem, kas iesaista studējošos zinātniskajā darbībā, piemēram, Studentu zinātniskajiem pulciņiem un International Student Conference. Zinātnes virziens pārrauga Studentu zinātnisko pulciņu darbību, kur studējošie mentoru pavadībā var uzzināt vairāk par sev interesējošām jomām, kā arī apgūst praktiskas iemaņas. Nodrošinam arī finansiālu atbalstu pētniecības veikšanai caur Studentu pētniecības un inovācju grantiem, kā arī konferenču apmeklēšanai caur Zinātnes atbalsta finansējumu. Zinātnes virziens organizē pasākumus, kā piemēram, Anatomijas olimpiādi, kur studējošie varēt apgūt anatomijas prasmes jautrā gaisotnē un Zinātnes semināru, kur informē par darbu izstrādes iespējām un inovācijām zinātnē.