Skip to main content
Atskati

RSU SP "Jauno biedru semināra" atskats

web baneris3 (1)_0.png

Šī gada 18. - 19. septembrī norisinājās ikgadējais RSU SP "Jauno biedru seminārs", kura galvenā ideja ir iepazīstināt jaunos studējošos ar Studējošo pašpārvaldes būtību un struktūru, nozīmīgumu studiju procesā u.c. tās aspektiem.

Pirms semināra dalībnieki tika sadalīti grupās un katrai no tām tika dots mājasdarbs – veikt interviju ar konkrētu RSU SP Valdes pārstāvi un ievākt informāciju par dažādiem jautājumiem par un ap Studējošo pašpārvaldi. Pirmā semināra diena iesākās ar to prezentēšanu.

Pēcpusdienā sekoja lekcija par RSU SP, kuru vadīja Studējošo pašpārvaldes vecbiedri Linda Skulme un Olga Čapkeviča. Lekcijas sākumā dalībnieki komandās centās rast atbildes uz jautājumiem par RSU SP, savukārt vēlāk ar lektoru palīdzību pārrunāja savas idejas.

Tālāk sekoja virzienu rotācijas, kuru laikā dalībniekiem bija iespēja uzzināt vairāk informācijas par sev saistošiem Valdes virzieniem un to pārstāvju galvenajiem uzdevumiem konkrētajā amatā.

Vakara noslēgumā trīs stundu garumā sekoja simulācija jeb RSU Studējošo pašpārvaldes ikdienas izspēle. Tās laikā dalībnieki ļoti dinamiskā veidā pieredzēja, kā norisinās Padomes sēdes, Valdes vēlēšanas, dažādu lēmumu pieņemšana, problēmsituāciju risināšana utt. Simulācijas noslēgumā RSU SP Valdes priekšsēdētāja Paula Feldmane sniedza savu apkopojumu un viedokli par to, kā veicās dalībniekiem un kas būtu jādara citādāk.

Semināra otrā diena iesākās ar pamošanos zumbas ritmos. Pēc tās sekoja lekcija par līderību, kuru pasniedza RSU docētājs Starptautiskā biznesa un ekonomikas katedrā – Kristaps Zaļais.

Otrās dienas izskaņā tika apspriests seminārā piedzīvotais: dalībnieki sniedza savu viedokli par to, kas viņiem patika un ko nākamgad būtu vērts darīt citādāk.

Vēlreiz sakām lielu paldies mūsu šī semināra sponsoriem, bez kuriem "Jauno biedru seminārs" nebūtu iedomājams: Adugs, Ogres batutu parks Jump park, Piebalgas porcelāna fabrika, Caps, Muzejs tumsā, Latgales piens, Ceļmalītes, EA dizaini, Cannelle bakery, Kino Bize, Fika un Demas’s Pita Chips.

Plašāks bilžu atskats: ŠEIT.

Paldies arī visiem dalībniekiem, kas padarīja šo semināru neaizmirstamu!

jbs kopbilde.jpg

JBS dalībnieki