Skip to main content
Atskati

Rudens akadēmiskā semināra 2021 atskats

web baneris fin.png

Šī gada 16. un 17. oktobrī norisinājās ikgadējais RSU SP rīkotais "Rudens Akadēmiskais seminārs", kura galvenā tēma šogad bija vērsta uz studējošā individuālo attīstību akadēmiskajā vidē.

Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai valstī, seminārs norisinājās attālināti platformā “Zoom” kā intensīvs lekciju cikls, kam varēja pieslēgties jebkurš studējošais. Semināra dalībnieki abās norises dienās uzzināja vairāk par studējošo vietu akadēmiskajā vidē, kā nepazaudēt sevi un saglabāt mentālo veselību digitālo studiju laikmetā, kā arī citas ar augstāko izglītību saistītas aktuālas tendences.

Pēc dienas instruktāžas, lekciju ciklu ar stāstījumu par to, kā RSU SP nodrošina studējošo interešu pārstāvniecību, atklāja RSU SP valdes priekšsēdētāja Paula Feldmane. Pēc tam dalībnieki tika sadalīti komandās, kurām tika doti konkrētu situāciju piemēri, un kopīgiem spēkiem bija jārod situācijas risinājums, kuram pēc tam lektore deva atgriezenisko saiti.

Tālāk sekoja RSU SP Akadēmiskā virziena vadītājas Elīzas Martas Stangaines lekcija par to, kā orientēties un atrast nepieciešamo informāciju dokumentos ar fokusu uz Studiju reglamentu I, Iekšējās kārtības noteikumiem, studiju kursu aprakstiem un citiem ar mācību procesu saistītiem dokumentiem.

Dienas otrajā pusē sekoja divas lekcijas no RSU personāla puses – asoc. profesore Rudīte Koka iepazīstināja ar to, kā rodas studējošo darbu vērtējumi, bet studiju procesa kvalitātes analīzes nodaļas vadītājs Matīss Sīlis pastāstīja par studiju procesa analīzes norisi.

Pēc katras lekcijas dalībnieki digitāli deva atgriezenisko saiti lektoriem par tās noderīgumu – kas bija zināms iepriekš, kas visspilgtāk palika atmiņā, un kura informācija visvairāk noderēs turpmākajās akadēmiskajās gaitās. Gan dalībnieki, gan lektori atzina, ka šāda veida atgriezeniskā saite ļoti palīdz izvērtēt lekciju.

Semināra otrā diena iesākās ar ārsta-psihoterapeita Artūra Miksona lekciju par studējošo mentālo veselību pandēmijas ietvaros, kas ietvēra praktiskus atgādinājumus un padomus, kurus pielietot ikdienā gan mācību procesā, gan personīgajā dzīvē, kā parūpēties par savu mentālo veselību.

Tad personāla vadības speciāliste Dita Pauska deva vērtīgus padomus, kā sevi prezentēt lietišķajā vidē – gan verbālajā, gan neverbālajā komunikācijā, kāda ir lietišķā etiķete un starptautiskās pieklājības normas.

Semināru noslēdza Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Arvila Ašeradena lekcija par augstākās izglītības reformu un tās nepieciešamību studentiem. Dalībnieki izmantoja iespēju uzdot sev interesējošos jautājumus, kas izvērtās interesantā diskusijā par aktuālo tēmu.

Vēlreiz sakām lielu paldies arī mūsu šī semināra sponsoriem:

RAS kopbilde.jpg

Rudens akadēmiskā semināra dalībnieku kopbilde Arvila Ašeradena lekcijā