Skip to main content
Atskati

Šī gada 20. un 21. augustā norisinājās Pirmkursnieku seminārs “ZGI”, kas pulcēja dalībniekus no visām Rīgas Stradiņa universitātes  fakultātēm. 

Kā jau katru gadu saīsinājums “ZGI” sevī ietver ko citu, vai nu tas būtu “Zemapziņas griestu izpētīšana”, “Zaļo Gurķu iemarinēšana” vai pat “Zem gultas irsis”. Un tieši šogad tā atšifrējums un semināra galvenā tēma bija “Zemes garu izsaukšana”!

Pirmo dienu dalībnieki iesāka ar reģistrāciju un semināra atklāšanas runu no Rīgas Stradiņa universitātes Rektora Aigara Pētersona, Rīgas Stradiņa Universitātes Studējošo pašpārvaldes priekšsēdētaja Toma Mārtiņa Smilgas un ikgadējā dalībnieka un aktīvista Daniila Žukova, tādējādi radot pirmo ieskatu par universitāti, studentiju, tās vēsturi un tradīcijam, kas piedeva pasākumam svinīgu gaisotni un palīdzēja modri uzsākt dienu.

Pēc kopīgās uzrunas, pirmuksniekiem bija dota iespēja iepazīt citam citu caur saliedējošām aktiviātem, diskusijām un iepazīšanās spēlēm neformālām gaisotnē. Vēlāk dalībnieki tika izglītoti par studiju procesu, RSU struktūrvienībām un universitātes vidi - fakultāšu stāstos, lai uzsvērtu atšķirības starp skolu un universitāti. Pēc šī sekoja orientēšanās pa RSU, lai studentiem jau rastos ieskats par telpu izvietojumu, brīvā laika pavadīšanas iespējām, Studējošo pašpārvaldes biroju u.c. vietām. Visbeidzot, diena tika noslēgta ar piedzīvojumiem pilnu nakts trasi, kuras beigās bija iepēja prezentēt savus "mistiskos" tērpus.

Otro dienu dalībnieki ieskandināja ar mūziku un aktīvu zumbas sesiju, kam sekoja izglītojoši pieredzes stāsti, atpūta, fiziskas aktivitātes un informatīva lekcija par RSU SP. Pasākums, kā katru gadu, noslēdzās ar komandu un dalībnieku apbalvošanu, kur pirmo vietu ieņēma komanda “Valkīras”, tomēr vienas komandas - “Fejas”  - kopējā sadarbība, draudzīgums un radītā atmosfēra visas nakts garumā palīdzēja nopelnīt simpātijas balvu. 

 Liels paldies visiem dalībniekiem par aktīvo iesaisti, radošumu un pozitīvo atmosfēru!

  

Vēlamies teikt arī lielu un sirsnīgu PALDIES mūsu mīļajiem sponsoriem: Merrild Baltics par gardo kafiju, Cannelle par gardajām smalkmaizītēm, Sienāzis par tējām, Lofbergs par enerģijas sniegšanu ar kofeīna ūdeni, Vārpas ZS par svaigajiem dārzeņiem, Smith&Williams par limonādēm, Latgales piens par dažādiem sieriem, Lazdonas piensaimnieks par pieniem, Noo Cepeškungs par dažādām desām, Alpro par dažādiem augu pieniem, Ķelmēni par maizēm, Gardu muti par dzērieniem, Ģertrūdes ielas teātris par ielūgumiem uz izrādēm, Lemon Gym par iespēju vingrot, KLIKK par iespēju izklaidēties, BAMS par iespēju atpūsties, Mans dizains par organizatoru krekliem.

 

Plašāks bilžu atskats šeit!