Skip to main content
Atskati


Ikkatru pavasari Rīgas Stradiņa universitātes Studējošo pašpārvalde (RSU SP) vieno studējošos, RSU pārstāvjus, kā arī sadarbības partnerus Gada balvas "Zelta pakavs" svinīgajā ceremonijā. 20.aprīlī, tieši RSU SP dzimšanas dienas vakarā, greznajās H2O 6 kvartāla Aisteres zāles telpās svētku viesi kopīgi atskatījās uz iepriekšējā gadā paveikto, lai 10 nominācijās godinātu izcilākos cilvēkus, krāšņākos notikumus un atbalstošākās organizācijas.

Gada pakavs 2024 - RSU SP jaunā vizuālā identitāte

 Gada pakavs – tieši tik burtiski, jo 2023. gada 26. jūlijā dienas gaismu ieraudzīja jaunais RSU SP logo – pakavs – kopā arī ar jaunu vizuālo identitāti. Šis ilgi gaidītais brīdis bija rezultāts vairāku gadu ilgam procesam, kas iesaistīja vairākas skices, idejas un diskusijas, lai radītu kaut ko īpašu, kas atspoguļotu RSU SP būtību un vērtības. Jaunā identitāte iekļauj sevī logo, jaunus simbolus un krāsu kombinācijas, kas piešķir organizācijai svaigu un modernu izskatu. Tomēr, neaizmirstot par pagātni, jaunais logo ir veiksmīgi saglabājis agrākā zirga simbola nozīmi ietērptu jaunā formā – pakavā –, kas joprojām turpina simbolizēt studējošo aktivitāti un nebeidzamu progresu uz priekšu, atsaucoties uz organizācijas pamatvērtībām. Turklāt jaunais RSU SP logo arī ietver organizācijas dibināšanas gadu, norādot uz tās ilgstošo pastāvēšanu ar cieši iedibinātām vērtībām. Jaunā vizuālā identitāte ir ne tikai moderns un pievilcīgs jauninājums, bet arī stāsts. Tā ir gaumīgi izstrādāta ar krāsu kombinācijām, kas piesaista uzmanību, un dizaina elementiem, kas atspoguļo organizācijas dziļāko būtību, tādējādi simbolizējot organizācijas attīstību, modernitāti un nepārtraukto ceļu uz nākotni, vienlaikus cieši sakņojoties pagātnē un tradīcijās.

Gada izaugsme 2024 - Luīze Monta Remese 

Luīzes ceļš pašpārvaldē ir kā 3 stundu garas filmas paātrinājums, parādot tās krāsaino un piesātināto sižetu vien 30 minūtēs. Nepilna gada laikā viņa paguva studentijas ietvaros izdzīvot tik daudz, cik citi nepaspēj visas studiju dzīves laikā. Luīze 2023. gadā parādīja savas apbrīnojamās darbaspējas, plašās zināšanas, augsto atbildības sajūtu un vienreizīgās komunikācijas prasmes kā LSA domniece, RSU SP Ārlietu virziena vadītāja, kā arī RSU SP Priekšsēdētāja, turklāt augstvērtīgi pildot savus pienākumus visos iepriekš minētajos amatos vienlaikus. Viņas iemaņas tiek augstu vērtētas ne vien RSU iekšienē, bet arī citu augstāko izglītības iestāžu vidū, ko pierāda fakts, ka Luīzei ir bijis uzticēts LSA prezidentes padomnieces amats Iekšējā virziena jautājumos. Ar savu neatkārtojamo darba ētiku un jauko dabu viņai ir izdevies saglabāt un uzlabot RSU SP attiecības ar citu augstāko izglītības iestāžu pašpārvaldēm. Neskatoties uz to, ka Luīzei vienmēr ir darbu pilnas rokas, viņa ir saglabājusi sevī neaptveramu sirsnību un cilvēcību, vienmēr atceroties apvaicāties, kā klājas citiem kolēģiem, piedāvājot palīdzīgu roku un iepriecinot viņus ar kādu mīļu dāvaniņu vai trāpīgu joku. Accordion content 2.

Gada draugs 2024 - RSU Absolventu asociācija 

Absolventu asociācija ir izrādījusi īstu draudzību ne tikai RSU absolventiem, bet arī esošajiem studējošajiem un RSU SP biedriem. Viņu atbalsts un iesaistīšanās dažādās jomās ir neapšaubāma, it īpaši koncentrējoties uz studējošo pētniecību un inovācijām. Asociācijas ieguldījums ir redzams un izteikti novērtējams līgumā, kas parakstīts starp RSU SP un Absolventu asociāciju, nodrošinot finansējumu studējošo pētniecībai un inovācijām. Šāds solis ir pārliecinošs pierādījums par viņu apņēmību un vēlmi veicināt zinātnes izaugsmi RSU. Turklāt Absolventu asociācija nav tikai pasīvs atbalstītājs, viņi ir gatavi aktīvi piedalīties jaunos projektos un radīt jaunas idejas, bieži vien darbojoties kopā ar RSU SP. Viņu klātbūtne un ieguldījums ir būtiski gan organizatoriskā, gan finansiālā līmenī, nodrošinot, ka jaunie projekti un iniciatīvas tiek veiksmīgi īstenotas. Absolventu asociācija ir arī izrādījusi lielu elastību un atsaucību, kad tas RSU SP ir bijis vajadzīgs visvairāk. Viņu nozīmīgais ieguldījums nupat notikušajā International Student Conference 2024 ir tikai viens no piemēriem, kā viņi ir parādījuši savu klātbūtni un atbalstu. Šajā konferencē Absolventu asociācijas dalība ir bijusi neaizstājama un ir ļāvusi konferencei kļūt par veiksmīgu un iedvesmojošu projektu. Visbeidzot Absolventu asociācija vienmēr ar atplestām rokām ir gatava sagaidīt esošos RSU SP biedrus savos pasākumos, sniedzot iespēju esošajiem biedriem turpināt veidot draudzīgas attiecības. Esmu pārliecināta, ka RSU Absolventu asociācija tiešām ir godam pelnījusi “Gada drauga” titulu.

Gada inovācija 2024 - Līgums par psihoterapeitisko atbalstu studējošajiem

Pārmaiņas studiju procesā un ikdienas dzīvē neapšaubāmi ietekmē studējošo psiholoģisko labklājību. Atzīstot šo faktoru svarīgumu, RSU SP ir spērusi nozīmīgu soli, lai atbalstītu savu studentu un akadēmisko personālu psiholoģisko veselību, noslēdzot līgumu ar RSU Psihosomatikas klīniku. Šis līgums ļauj RSU studējošajiem piekļūt psihoterapeita pakalpojumiem, nodrošinot vajadzīgo emocionālo un psiholoģisko atbalstu. Papildus šim solim RSU Karjeras centrs ilgstoši ir nodrošinājis būtisku atbalstu studējošo emocionālajai labklājībai, piedāvājot psihologa konsultācijas bez maksas visa gada garumā. Līgums starp RSU SP un RSU Psihosomatikas klīniku ievieš vēl vienu dimensiju studentu atbalsta sistēmā, piedāvājot papildu resursus tiem, kam nepieciešams padziļinātāks un specifiskāks psiholoģiskais atbalsts. Tagad, pateicoties šim līgumam, studējošajiem, kuriem tas ir nepieciešams, ir pieejamas līdz pat piecām apmaksātām psihoterapeita vizītēm. Pēc šīm piecām vizītēm nākamās piecas vizītes var tikt apmaksātas ar 50% līdzmaksājumu no studenta puses, padarot šo atbalstu vēl pieejamāku un ilgtspējīgāku. Šī jaunā sistēma ir būtisks solis uz priekšu studentu psiholoģiskās labklājības veicināšanā, nodrošinot tiem vajadzīgo atbalstu un resursus, lai palīdzētu veiksmīgi tikt galā ar akadēmiskajiem un personīgajiem izaicinājumiem.

Gada iedvesma 2024 - Inga Barvika 

Inga ir Iedvesma ar lielo burtu (abas arī sākas ar “I”), kā arī vienkārši apburošs cilvēks ar asu prātu, maigu sirdi, humorista mēli un zelta rokām. Uzskatu, ka ne viens vien cilvēks man piekristu, jo Inga sniedz draudzīgu attieksmi gan RSU SP vecajiem krabjiem, gan esošajiem aktīvistiem, gan arī tiem, kas vēlas izmēģināt savus spēkus pašpārvaldē, lai iepazītu jaunus horizontus. Viņa ir visu gadu cītīgi strādājusi RSU SP par Iekšējās sadarbības un cilvēkresursu virziena vadītāju un darījusi savu darbu satriecoši, īstenojot aizraujošus un izglītojošus pasākumus (piemēram, “Mazpipari”, "Jauno Biedru seminārs" un “Līčupes”), palīdzot saviem kolēģiem organizēt arī daudzus citus pasākumus, iesaistot jaunos censoņus aktīvistu pozīcijā un vienkārši veidojot pozitīvu gaisotni RSU vidē. Inga var iesaistīties sarunā ar ikvienu, kurš pagadās pa ceļam. Viņa var parādīt pareizo virzienu, pastāstīt par jaunākajām teātra izrādēm, padalīties ar kādu gardu končiņu, pajokoties un pafilozofēt par dažādākajām tēmām. Vēl varētu runāt daudz par to, kāpēc Inga ir Iedvesma, bet man serveris uzkārtos no šīs pārslodzes, tāpēc labāk vienkārši lieciet viņai uzsmaidīt, saņemot šo balvu, tāpat kā viņa likusi uzsmaidīt tik daudziem garām gājējiem.

Gada aktīvists 2024 - Emīlija Katrīna Liepiņa 2024 

Ja kāds ir pelnījis Gada aktīvista titulu, tad tā noteikti ir Emīlija! 2023. gada RSU SP pasākumos teju vienmēr bija sastopams viņas plašais smaids un čaklās rociņas. Emīlijas augstās darbaspējas, sirsnību, atbildības sajūtu un radošo garu novērtē ļoti daudzi. To parāda arī fakts, ka viņa ne vien ir bijusi vairāku aizvadītā gada pasākumu organizatore (Gada balva 2023, “Zaļš”, “ZGI”), bet arī tieši viņai uzticēts būt par projekta vadītāju “Fukšiem” un Padomes vēlēšanu noslēgumam. Pirms nedaudz vairāk kā mēneša simtiem studentu atpūtās, dejoja un baudīja neaizmirstamu vakaru Valentīndienas ballē, kuru arī radīja Emīlija ar savu fantastisko komandu. Ar to, protams, šīs lieliskās meitenes (ne)darbi nebeidzas! Viņa vienmēr atsaucīgi iesaistās kā aktīvists, sniedzot palīdzīgu roku, kur vien tas ir nepieciešams, un pašlaik ir daļa no RSU SP Padomes vecākā kolēģijas, palīdzot mūsu pašpārvaldei sasniegt arvien jaunas virsotnes. No kādas brīnišķīgas dāmas dzirdēju salīdzinājumu, kas ir radīts kāreiz Emīlijai. Emīlij, Tu esi sieviete dieviete!

Gada zinātniskais pulciņš 2024 - Stomatoloģijas zinātniskais pulciņš 

RSU Stomatoloģijas SZP savu oficiālo dzimšanas dienu svinēja 2020. gadā, taču tieši šogad pulciņš uzplauka vadītāja Georga Alberta Pimanova vadībā. Viņš ar savu aizrautību un vēlmi pulciņu popularizēt ir radījis vidi, kur tiekas Zobārstniecības un Medicīnas fakultātes studenti, veicot informācijas apmaiņu, prezentējot un uzklausot ziņojumus, kurus ar precīzu profesionālo skatījumu izskata izcilie mentori Dr. Ingus Arnolds Apse un Dr. Dārta Elizabete Emuliņa, kā arī vadošo Latvijas stomatologu vadībā gūst praktisko pieredzi. Georga vadībā noticis arī ārkārtīgi profesionāls rezidentu vakars, kurš tapis līdz šim neredzētā formātā kā vakara sarunu šovs. Jau iepriekšminētās praktiskās sēdes ir interesi raisošas gan zobārstniecības, gan medicīnas studentiem - apmācības 3D printēšanā, zobu slīpēšana un venīru veidošanas pamati, zobu implantu likšana un daudzu citu praktisko iemaņu apguve, kas paplašina redzesloku studentiem, ļaujot rūpīgāk aplūkot dažādas zobārstniecības nozares, kuras neizdodas tik detalizēti aplūkot pamatstudiju kursā. Arī RSU ISC 2024 pulciņš vadīja plaši apmeklēto šūšanas darbnīcu. Nedrīkst aizmirst par pulciņa vizuālo identitāti! Iedvesmojoties no zoba anatomiskajiem liekumiem, Georgs ir veidojis motīvus, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Gan sociālajos tīklos, gan biedru ziņojumos ir vienojoši elementi, kas šo pulciņu īpaši izceļ uz pārējo fona. RSU Stomatoloģijas SZP ir lielisks pierādījums, ka ar īsto vadītāju, kurš, ar visu sirdi un dvēseli strādājot, uzklausa biedru un apmeklētāju vēlmes, ir iespējams radīt gan vizuāli, gan saturiski piepildītu pulciņu. Šeit vienmēr ir gaidīts ikviens ar laipnu smaidu, mīļu sveicienu un zinātnes idejām no pulciņa mentoriem. Pulciņa biedri uzskata, ka tieši Stomatoloģijas SZP ir pelnījis šo balvu gan izaugsmes, gan lielās apmeklētības, gan nezūdošās kvalitātes dēļ!

Gada vizuālais materiāls 2024 - Sporta un aktīvās atpūtas festivāls "Taurenis" 

Vizuālais materiāls tika izveidots, ievērojot tradīcijas, tomēr atsvaidzinot skaistās taureņu dāmas tēlu ar jaunām vēsmām, kas padarīja plakātu daudz interesantāku, košāku un kvalitatīvāku. Tika izvēlēti sulīgi un vasarīgi krāsu toņi, kas plakātu padarīja pamanāmāku un piesaistošāku. Pasākums tika popularizēts ar neredzētiem un pārsteidzošiem vizuāļiem, kas piesaistīja daudzu studējošo uzmanību, ko pierāda lielais apmeklētāju skaits.

Gada vecbiedrs 2024 - Alise Antuanete Sniķere 

Antuanete ir RSU Studējošo pašpārvaldes cilvēks līdz sirds dziļumiem, kas tik viņa nav bijusi - Fakultāšu domnieks, Padomes biedrs, Valdes loceklis, tagad arī senators un RSU Ētikas komisija loceklis. Jau trešo gadu pēc kārtas Antuanete turpina aktīvi iesaistīties Starptautiskās studentu konferences tapšanā, šogad to darot organizatores lomā. Lai gan visnotaļ iespaidīgi ir iepriekš minētie amati, tomēr tie nedefinē Antuanetes būtību. Viņas vēlme palīdzēt un iesaistīties dažādās problēmsituācijās ar vērtīgiem padomiem ir tas, kas valdiešiem ne reizi vien ir nepieciešams un lieti noderīgs. Gada balvā ir atrunāts, ka Gada vecbiedrs ir tas, kurš sniedzis atbalstu RSU SP, aktīvi iesaistījies SP rīkotajos pasākumos un ir veicis pozitīvas izmaiņas RSU SP. Pēc definīcijas Antuanete atbilst nominācijai un RSU ir jālepojas ar tādu organizācijas patrioti kā Antuaneti.

Gada ķeza 2024 - RSU IT departaments 

RSU IT departaments vairākus gadus ir bijis Studējošo pašpārvaldes draugs, diemžēl pagājušā gada laikā sadarbība neizdevās tik pozitīva, kā sākotnēji tika cerēts. Gada sākumā IT departaments atsaucās uz lūgumu palīdzēt Mentoru programmas mājaslapas darbības nodrošināšanā, tomēr līdz gada beigām izveidotajai sadarbībai nebija lemts noturēties. Atbildes uz e-pastiem tiek gaidītas joprojām... Arī jauno e-studiju dizaina ieviešanā neiztikt bez problēmām, jo ne tikai jaunais dizains neguva atsaucību studējošo vidū, bet nācās saskarties arī ar dažādām nenovērstām programmatūras kļūdām. Jāpiebilst, ka joprojām tiek gaidīts risinājums B un C kursu reģistrācijas laikā esošajām problēmām un iespēja rezervēt vietu klusuma kabīnēs.


Svinīgās ceremonijas viesus priecēja apburošais akustiskās mūzikas trio ar pārlikumu Andy Mckee skaņdarbam “Drifting”, mūsu pašu enerģiskais tautas deju ansamblis “Ačkups”, kā arī muzikālā apvienība “Tas ir, tas nav” ar melodisko dziesmu “Muzikanti nedejo” un RSU SP himnu “Tikai tā”, radot sevišķi svinīgu un sirsnīgu atmosfēru. Pēc pasākuma viesi bija aicināti palikt uz balli “Sapnis pavasara naktī”, lai, kleitām plandot un spožajām gaismām zibot, grupas “Septītās debesis” dzīvās mūzikas pavadījumā grieztos dejā. 

 



Paldies Haraldam Gertam, kurš jau septīto gadu pēc kārtas pagodina RSU SP Gada balvas laureātus ar unikālām balvām!

Sirsnīgi pasakāmies arī lieliskajiem pasākuma atbalstītājiem, kuri piešķīra vakaram īpašu spozmi un ar sarūpētajām dāvanām laureātiem vēl ilgi liks atminēties šo nozīmīgo dienu!

 Paldies sakām: Gardu muti, Sauja pavasara, Pergale, Maxima, Bellevue, Injoy/enjoy the life, Brain games, Rūberts, Digital art house, Zuzeum, Promo, Piebalgas porcelāns, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Ciete rieksti, Molberts, Dirty Deal Teatro, Dārznieks, Best events, Nature gift, Silmachy, Manilla, Mr. Cone, Karameļu darbnīca, K.Suns, Okupācijas muzejs, Nokasi.lv, Modes muzejs, Apimi, Ziemeļmeita, Liepkalni.



Bildes no pasākuma ir pieejamas šeit - https://www.flickr.com/photos/rsusp/albums/7217772031676044…